Geschiedenis van de homeopathie

Sommige mensen denken dat homeopathie een vorm van geneeskunde uit de laatste decennia is. Het klopt inderdaad dat de laatste jaren steeds meer mensen op zoek zijn naar alternatieven voor de steeds groter wordende hoeveelheid chemische medicijnen die tegen aandoeningen gebruikt worden. Middelen die allemaal hun eigen bijwerkingen hebben.

Lees meer

Wat is homeopathie?

Homeopathie is een andere vorm van geneeskunde. Het is een hele zachte vorm, die gebruik maakt van producten afkomstig uit de natuur. De basis van homeopathie is dat je iemand probeert te genezen met een middel dat gelijk is aan de ziekte die iemand heeft.

Lees meer

Homeopathisch consult

Tijdens het eerste consult zal er uitgebreid tijd zijn om alle klachten uitvoerig te bespreken. Het is een intake gesprek van 1.5 – 2 uur waarin een (vrij) gedetailleerd dossier wordt aangelegd. Behalve dat je zelf veel informatie mag geven, zullen er ook heel veel vragen gesteld worden. Deze betreffen uiteraard de huidige problemen en gezondheidstoestand, maar ook wordt het verleden erbij betrokken en lopen we je voorgeschiedenis na.

Lees meer

Waarvoor kun je homeopathie gebruiken?

Er zijn veel indicaties waarbij mooie resultaten behaald kunnen worden met homeopathie.

Lees meer