Over mij

Mijn naam is Kathy Denis-Slenter en ik woon in Terlinden, een klein gehucht in de buurt van Margraten (ZL). Ik ben arts. Na mijn studie geneeskunde heb ik een poosje als zaalarts in het ziekenhuis gewerkt, en daarna ook daarbuiten, als consultatieburo-arts voor baby’s, peuters en kleuters.

Na ongeveer 5-6 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en na wat zoeken en rondkijken kwam ik uiteindelijk in de homeopathie terecht. Dat was geen vanzelfsprekende keuze; immers in mijn reguliere opleiding had ik er weinig of niks over geleerd en ik stond er tamelijk kritisch, zelfs een beetje sceptisch, tegenover.
Toch besloot ik ervoor te gaan en de opleiding voor homeopathisch artsen in Wageningen te volgen, althans het eerste jaar; indien ik daarna niet overtuigd was, zou ik stoppen en iets anders gaan zoeken. Ik was intussen getrouwd en had een baby- peuter dochtertje. Zij, maar ook mijn andere huisgenoten en familieleden die iets mankeerden, moesten eraan geloven. Zelfs de katten van mijn zus, die langdurige diarree hadden kregen korreltjes uit een homeopathisch EHBO mapje dat ik aangeschaft had.
Ik moet zeggen dat ik verbaasd was! Dacht ik aanvankelijk nog dat een beterschap ‘gewoon op toeval’ berustte, na een tijdje kon ik er niet meer omheen. Uiteindelijk heb ik zelf aan den lijve ervaren hoe snel en effectief een homeopathische remedie kan werken bij bv. een griep (waardoor collega’s een week geveld waren en ik slechts twee dagen), maar ook bij zware emotionele situaties die op mijn pad kwamen. Door dit alles besloot ik mijn opleiding af te maken.

Tijdens een stage kwam ik terecht in een homeopathische huisartsenpraktijk in Genk (B); www.homeostudy.be. Van mijn collega Fons Vanden Berghe leerde ik heel veel over het werken met de zogeheten klassieke, oftewel unitaire, homeopathie door aanvankelijk al mijn patiënten onder zijn supervisie te zien. Na bijna 18 jaar ging Fons met pensioen en werd de praktijk opgeheven.
Sindsdien werk ik in mijn eigen praktijk, thuis in Terlinden, alwaar ik op dezelfde wijze werk als in Genk: mensen helpen met slechts één homeopathisch middel tegelijk - hetgeen de essentie van klassieke homeopathie is.